Yggdrasil av Sara Mauritzon & Alvaro Tapia

Fördjupa dig i en värld full av magi, monster, mystiska väsen och äventyr som tar dig med på en spännande resa genom den nordiska mytologin. Trilogin-Yggdrasil bjuder på en fantastisk läsupplevelse med högkvalitativ berättarkonst och ett rappt språk som väver in läsaren i en genomarbetad och fängslande historia. Det är en spännande och känslofylld läsning när den är som bäst.

Fördjupa dig i en värld full av magi, monster, mystiska väsen och äventyr som tar dig med på en spännande resa genom den nordiska mytologin.

Trilogin-Yggdrasil bjuder på en fantastisk läsupplevelse med högkvalitativ berättarkonst och ett rappt språk som väver in läsaren i en genomarbetad och fängslande historia. Det är en spännande och känslofylld läsning när den är som bäst.

“Här får vi följa Lillo in i en annan värld, där en uråldrig konflikt tar sin början och för med sig läsarna in i en strid bland asagudar och nordiska väsen.”

Berättelsen är djupt rotad i nordisk mytologi som kombinerar allvarlig vardagsdramatik med mytologiska väsen, olika världar och ystiska ledtrådar.

Fördjupa dig i en värld full av magi, monster, mystiska väsen och äventyr som tar dig med på en spännande resa genom den nordiska mytologin. Trilogin-Yggdrasil bjuder på en fantastisk läsupplevelse med högkvalitativ berättarkonst och ett rappt språk som väver in läsaren i en genomarbetad och fängslande historia. Det är en spännande och känslofylld läsning när den är som bäst.

I denna episka berättelse får läsarna uppleva gamla legender, intensiva strider och en djupt rotad mytologi.

Böckerna som ingår i Yggdrasil-trilogin, är “Silvermannen”, “Flickan från underjorden” och “Guldbarnet”, är skrivna av författaren och bibliotekarien Sara Mauritzon.

 

Dessa böcker lockar även framtida läsare med sina fantastiska och iögonfallande omslag, skapade av illustratören Alvaro Tapia.

Här förenar författaren noggrann forskning med en livlig fantasi och skapar en rik väv av nordisk mytologi som både är autentisk och förtrollande. Berättelsen är fylld med intrikata detaljer som tar läsarna till mytologiska världar, där de möter skrämmande väsen, nordiska gudar och gudinnor samt ställs inför farliga äventyr.

 

I denna berättelse flätas mytologi skickligt samman med de utmaningar som det vardagliga livet ställer för den som känner sig ensam och vilsen. Omsorgen om karaktärerna är påtaglig, och skildringen av både barn och asagudar är uppfriskande fri från stereotyper. Vi bjuds på en mästerligt berättad historia som verkligen når fram till läsaren.

 

Författaren har framgångsrikt skapat en fängslande trilogi som både underhåller och berör. Böckerna fungerar utmärkt för den som vill läsa själv, men passar också perfekt som högläsningsböcker.

Till första boken Silvermannen som är den första delen i Yggdrasil-trilogin finns det en tillhörande handledning framtagen med hänsyn till Lgr22 och dess centrala
innehåll i undervisningen i svenska och är anpassat för barn och unga i åldrarna 9 till 12 år.

Om man vill arbeta med tema fornnordisk religion och asatro så har jag skapat materialet “Fornnordisk religion och asatro”

 

Utforska skapelseberättelsen, världsträdet Yggdrasil och de nio unika världarna, där varje dimension erbjuder djupa insikter. Låt eleverna dyka ner i legenderna om de nordiska gudarna och gudinnorna. Där de kommer att få lära sig mer om asagudar som Oden, Heimdall, Tor, Tyr, Balder, Frej och Loke, samt gudinnorna Frigg, Freja, Idun, Sif, Hel och Nornorna och lära sig om deras fascinerande berättelser.

Dessutom kan ni utforska Ragnarök – den dramatiska konflikten som leder till gudarnas nederlag och världens återfödelse, samt mycket mer av intresse inom den fornnordiska mytologin.

Jag har även skapat ett “Memoryspel: Asagudarnas rike – Upptäck nordiska gudar och gudinnor”.

 

”Asagudarnas rike – Upptäck nordiska gudar och gudinnor är ett spännande och lärorikt memoryspel som utmanar och lär elever från årskurs 4 och uppåt om den fascinerande nordiska asatron.

Här kan ni även ta del av andra material med tema vikingatiden.

Trilogi: Yggdrasil

 

Författare: Sara Mauritzon

 

Omslag: Alvaro Tapia.

 

Målgrupp: 9-12 år

 

Kategorier: Myter och legender mysterium, fantasy, äventyr, spänning, vänner, nordisk mytologi, parallella världar

 

Provläs första boken Silvermånen

 

Betyg: Fem av fem möjliga

🐺🐉🕷️🌞🌝

 

Utgiven av: Bonnier Carlsen

 

Ta del av böckerna som:  ljudbok och e-bok

 

Ta del av böckerna via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar