Snack Parrows av Camilla Linde

I rymden kan allt hända – och det gör det också i denna knasiga och actionspäckade serien.

Det här är en väldigt fantasifull och spännande bokserie fylld med fartfyllda och övernaturliga äventyr, roliga händelser och skruvade karaktärer.

Här får läsaren följa med på spännande äventyr i den yttre rymden, där patrullerande frunkisar, glupska mollolocker, rymdskeppsätande planeter och dregglisar skapar en färgstark och fantasifull värld.

 

I de första tre böckerna får vi följa den före detta rymdpiraten Snack Parrow och hans trogna vänner Flax, Hoppa och Kapten Hammock när de ger sig ut på skattjakt i Sombrerogalaxen, jagar hajrymdskepp, besöker den mystiska Skrotplaneten och söker efter det ökända Spökskeppet.

Böckerna riktar sig till barn i åldern 6 till 9 år, men jag anser att de kan vara svårlästa för yngre läsare, särskilt från 6 år, då det finns en hel del text per kapitel och många nya och utmanande ord, med tillhörande svartvita bilder som finns på en del platser bland bokens sidor, även om jag hade önskat att bilderna var illustrerade med färger. Trots detta fungerar de utmärkt som högläsningsböcker för barn från 6 år.

Det finns även ett rollspel baserat på första boken i bokserien “Snack Parrows Intergalaktiska rymdbyrå”.

Till de fyra första böckerna i bokserien Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå finns det det tillhörande lärarhandledning som du kan ta del av här.

Bokserien ”Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå” påminner verkligen om Douglas Adams böcker, "Liftarens guide till galaxen", fast anpassad för barn!

Bokserien “Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå” är en händelserik och fantasifull science fiction-serie.

 

Denna underhållande och färgstarka bokserie utspelar sig i en avlägsen galax, långt bortom vår egen. Här får läsaren följa med på spännande äventyr fyllda med fartfyllda och övernaturliga inslag, roliga händelser och unika karaktärer.

 

I berättelsen möter vi patrullerande frunkisar, glupska mollolocker, rymdskeppsätande planeter och dregglisar, vilket skapar en verkligt fantasifull värld. Böckerna är skrivna med ett lekfullt och målande språk som sprudlar av humor, och de svartvita illustrationerna bidrar till att väcka fantasin till liv.

 

Tillsammans har författaren Camilla Linde och illustratören David Téczely skapat galaktiska rymdäventyr som garanterat kommer att fascinera många barn i låg- och mellanstadieåldern

BokserieSnack Sparrows

 

FörfattareCamilla Linde

 

Illustratör: David Teczely

 

Kategori: Science fiktion, rymden, pirat, skatter, spöken, äventyr, humor

 

Betyg: Fyra av fem möjliga 🚀👾🚀👾

 

Målgrupp: 6 – 9 år

 

Utgiven avWhip media

 

Bokseriens egna: Facebooksida

 

Ta del av böckerna via: AdlibrisBokus eller Whip media

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar