Mira Kvast och Tom Hatt – Magikerns stav av Jan Sandström

Följ med Mira Kvast och bästa vännen Tom Hatt till Hokus Trolldomsskola, en magisk plats fylld av spännande äventyr!

I den andra boken av serien “Mira Kvast och Tom Hatt,” med boken “Magikerns trollstav, bjuds läsarna in till ett nytt spännande äventyr på Hokus Trollkonstskola.

 

”Nu ska eleverna äntligen få chansen att lära sig olika trollformler!

 

Men olyckligtvis går Miras trollstav sönder dagen innan det viktiga trolldomsprovet. Utan staven riskerar hon att misslyckas och får inte fortsätta på skolan. Tillsammans måste de hitta en lösning. Vännerna Mira Kvast och Tom Hatt ger sig ut på en nattlig expedition för att hjälpa Mira att hitta en ny trollstav.

 

Men natten på trolldomsskolan är fylld av utmaningar.”

Böckerna om Mira Kvast och Tom Hatt är en underbar fantasyberättelse som bjuder på både spänning och magi!

Med färgrika och charmiga illustrationer tillsammans med korta kapitel är boken idealisk för nybörjarläsare. “Magikerns trollstav” utgör den andra delen i berättelsen om Mira Kvast och Tom Hatt. Där den första boken heter ”Trollkonstboken” som du kan läsa mer om här.

Berättelsen om Mira Kvast och Tom Hatt är både fängslande och lättillgänglig, och den är spännande utan att vara skrämmande.

 

Tillsammans med de vackra och värmande illustrationerna är böckerna om Mira Kvast och Tom Hatt en perfekt introduktion till en medryckande serie för yngre läsare.

 

Serien är särskilt utformad för att fungera som de första lättlästa kapitelböckerna, med korta textstycken och kapitel, kompletterade av färgstarka illustrationer som berikar läsupplevelsen.

Böckerna i Mira Kvast och Tom Hatt” är även utmärkta för högläsning. Eftersom illustrationerna är centrala för handlingen är det bra att låta eleverna se dem under läsningen.

På webbsidan mirakvast.se kan du enkelt ladda ner en PDF med alla bilder, vilket gör det lättare att använda dem vid högläsning, samt andra extramaterial som lärarhandledning och målarbilder.

Om man är för ung för "Harry Potter"-böckerna men ändå vill försvinna in i en värld fylld av trollkonster och spännande intriger, rekommenderas jag att läsa den magiskt lättlästa bokserien "Mira Kvast och Tom Hatt" som består av fristående äventyr.

Bokserien “Mira Kvast och Tom Hatt”  består idag av böckerna “Trollkonstboken” som du kan läsa mer om här, “Magikerns stav” och “Kristallens hemlighet”. Som alla innehåller ett fristående äventyr.

 

Böckerna om Mira Kvast och Tom Hatt berör teman som magi, och trolleri, skola, vänskap, hemligheter, fantasi och om att följa och inte följa regler.

Boktitel: Mira Kvast och Tom Hatt: Magikerns stav, del 2

 

Bokserie: Mira Kvast och Tom Hatt 

 

Författare och illustratör: Jan Sandström

 

Målgrupp:: 6-9 år

 

Kategorier: Äventyr, spänning, fantasi, mystik, magi, vänner

 

Betyg: Fem av fem möjliga

🪄🪄🪄🪄🪄

 

ISBN:9789127180017

 

Utgiven av: Natur och kultur

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar