Runornas dotter av Per Simonsson och Peter Bergting

I ”Runornas dotter" får du uppleva en fängslande resa genom tid och rum med en portalfantasy som tar dig tillbaka till vikingatidens fascinerande värld.

“Runornas dotter” är en portalfantasi som tar med läsarna och huvudpersonen Vera från dagens Birka till den historiska miljön under vikingatiden.

Genom ett rikt och målande språk får vi en inblick i hur livet kan ha sett ut under denna epok. Berättelsen skildrar allt från trånga och rökiga bostäder till obekväma kläder och otrevliga dofter. Den belyser de orättvisor som präglade samhället, såsom behandlingen av trälar, och väver in teman kring tro och vidskepelse på ett sömlöst sätt, utan att tappa fokus på den historiska intrig som fångar läsaren.

*Bokanimationen är skapad av Gullis lästips med godkännande från illustratören Peter Bergting och bokförlaget Opal.

Detta är en verkligt spännande och fängslande bok som jag gärna skulle vilja följa i flera delar.

Jag uppskattar verkligen den eleganta skrivstilen hos författaren Per Simonsson, som lyckas införa fakta i berättelsen utan att det känns påtvingat. Berättelsen är fylld av spänning och framåt driv, vilket gör det svårt att lägga ifrån sig den.

 

Dessutom värdesätter jag att han inte underskattar barnens intelligens; istället fängslar han dem och håller kvar deras intresse ända till sista sidan.

Runornas dotter av Per Simonsson & Peter Bergting
Du kan provläsa boken genom att klicka på boken.

Boken drar till sig läsarens uppmärksamhet med sitt fantastiska och mystiska omslag, designat av Peter Bergting, samt den engagerande prologen på baksidan som väcker nyfikenheten.

 

De vikingainspirerande illustrationerna förstärker den historiska atmosfären och bidrar till en mer tilltalande läsupplevelse,

”Runornas dotter” är perfekt för högläsning i mellanstadieåldern och passar även utmärkt för dem som föredrar att läsa själva.

Boktitel: Runornas dotter

 

Författare: Per Simonsson

 

Illustratör: Peter Bergting

 

Målgrupp: 9-12 år

 

Kategorier: Portal fantasy, vikingatiden, förr i tiden, spännande. historisk berättelse, fantasy, magisk realism, fakta, Birka

 

Betyg: Fem av fem möjliga

🗝️🗝️🗝️🗝️🗝️

 

ISBN: 9789172265875

 

Utgiven av: Opal bokförlag

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar