Farfar Igelkott badar bastu av Mari Zimmermann & Karin Eriksson

“Farfar Igelkott badar bastu” är en humoristisk och underhållande saga om vännerna Farfar Igelkott och hans trogna följeslagare Knäppsorken.

 

 

 

 

 

I en skog i närheten av en bondgård bor den nyfikna och modiga igelkotten, Farfar Igelkott tillsammans med hans hjälpsamma vän Knäppsorken. 

 

 

 

 

 

 

Knäppsorken har den viktig uppgiften att knäppa upp och knäppa igen pälsarna på de djur som går i vinterdvala.

Boken är skriven av författaren Mari Zimmermann och illustrerad av Karin Eriksson.

Den lokala duon från Salems kommun i Sverige, som består av debutförfattaren Mari Zimmermann och illustratören Karin Eriksson, har tillsammans skapat bilderboken “Farfar Igelkott badar bastu”. Detta verk är den första delen i en fristående barnboksserie för yngre läsare, kallad “Farfar Igelkotts liv”. 

 

Den andra boken “Farfar Igelkott cyklar” planeras att släppas under oktober 2024.

 

Och inom kort släpps den första boken “Farfar Igelkott badar bastu” översatt till Tyska, med titeln “Opa Igel und die sauna”.

Boken “Farfar Igelkott badar bastu” är skapat med hårdare blankt papper som gör att boken passar bra att läsas på egen hand av mindre barns händer.

I bilderboken “Farfar Igelkott badar bastu” får barn i åldern 3 till 6 år följa med på ett knasigt äventyr när den orädda och nyfikna igelkotten bestämmer sig för att njuta av värmen i bondens lilla bastu. Detta gör han med hjälp av Knäppsorken. Men plötsligt, när de ligger där och avnjuter den behagliga värmen, kommer bonden in i bastun.

Knäppsorken gömmer sig i ett hörn, medan Farfar Igelkott, som alla igelkottar gör när de blir rädda, rullar ihop sig till en taggig boll. Och där sätter sig den nakna bonden, rakt på taggarna!

 

Bonden rusar ut från bastun, skrikande och naken. Men hur gick det egentligen för Farfar Igelkott och Knäppsorken?

 

Det får du veta mer om i denna humoristiska och fantasifulla saga.

"Farfar Igelkott badar bastu" är en fin historia som handlar om vänskap och mod, och som betonar hur viktigt det är att visa omtanke och hänsyn gentemot andra.
En av mina favoritbilder ifrån boken!

Bokanimationen är skapat av läsfrämjaren Gullis lästips med godkännande av författaren Mari Zimmerman.

“Farfar Igelkott badar bastu” är den första fristående boken i bokserien “Farfar Igelkotts liv”, som handlar om de två vännerna och deras äventyr tillsammans med andra djurvännerna, skogsmusen Silvia, grävlingen Gustav, Huggormen Hugo, skogsmusen Silva och Fladdermusen Fia.

Det här är en fin historia som handlar om vänskap och mod, och som betonar hur viktigt det är att visa omtanke och hänsyn gentemot andra.

Boken är skriven av Mari Zimmermann, baserad på de fantasifulla sagor som hennes pappa, Severt Brunberg, berättade för henne och hennes bror när de va små för över 50 år sedan. Nu har Marie nedtecknat en av dessa sagor och hoppas att fler barn ska få chansen att uppleva dessa fantasifulla äventyr.

Texten är skriven i lättlästa stycken och åtföljs av färgglada och underhållande illustrationer av Karin Eriksson, som pryder sidorna och gör berättelsen ännu mer levande.

"Farfar Igelkott badar bastu" är en fin historia som handlar om vänskap och mod, och som betonar hur viktigt det är att visa omtanke och hänsyn gentemot andra.
Nu ser vi fram emot att läsa den andra boken i barnbokserien "Farfar Igelkotts liv" med boken "Farfar Igelkott cyklar".

Boktitel: Farfar Igelkott badar bastu, del 1

 

Bokserie: Farfar Igelkotts liv

 

Författare: Mari Zimmermann

 

Illustratör: Karin Eriksson

 

Målgrupp 3-6 år

 

Kategorier: Djurvänner, äventyr, igelkott, vänner, bondgård

 

Betyg: Tre av fem möjliga

🦔🦔🦔

 

Utgiven av: Keep It Dry AB

 

Ta del av boken via Adlibris, Bokus och bokförlaget

 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar