Vampyris börjar skolan av Anna Hansson & Jimmy Wallin

Vampyris börjar skolan är en spännande och lagom läskig bok som kombinerar blodsugning, huggtänder och den pirriga känslan av att börja skolan.

Vampyris är ingen vanlig vampyr: han är vegetarian , vilket innebär att han inte gillar blod. Nu står han dessutom inför utmaningen att börja i skolan, vilket gör honom till en verkligt unik vampyr.

I denna första boken “Vampyris börjar skolan” som ingår i den  fristående i serien ”Vampyris” längtar han efter att få nya vänner och ha något att göra på dagarna när hans föräldrar sover i sina kistor i källaren.

När Vampyris väl kommer till skolan träffar han de nya kompisarna Tim, Maiken och Tina, som han bjuder med hem. Men det visar sig vara ett stort misstag, eftersom hans mycket blodtörstiga föräldrar sover i källaren…

“Vampyris i skolan” är den första delen i bokserien ”Vampyris”, som handlar om den annorlunda vampyrpojken och passar perfekt för barn i åldern 6-9 år. Böckerna i serien är lagom läskiga och lättlästa kapitelböcker och fulla av humor.

Författaren Anna Hansson har lyckats skapa en spännande, fantasifull och underhållande berättelse, illustrerad av barnbokstecknaren Jimmy Wallin som fyllt boken med färgglada, uttrycksfulla och humoristiska bilder.

Till boken finns även extramaterial som färgläggningsbilder, skrivuppgifter, pyssel, ordpussel, rebusar samt läs- och ordförståelsefrågor som är anpassat till eleverna som till lärare och som går att ta del av via bokförlaget Beta Pedagogs hemsida.

Via mitt temainlägg “Boktips inför skolstart” kan du ta del av andra passande böcker som passar att läsas inför starten av förskoleklass och åk 1.

 

Här finner du även tips på olika lektionsmaterial som passar för skolstarten, gruppstärkande övningar, värdegrunds material samt vänskapsmaterial som b.la går att ta del av via min butik tillsammans med andra digitala lektionsmaterial.

Boktitel: Vampyris börjar skolan

Bokserie:  Vampyris

Författare: Anna Hansson

Illustratör: Jimmy Wallin

Målgrupp: 6-9 år

Kategorier: Lättläst bok, kapitelbok, vampyr, vänner, börja skolan

Betyg: Fyra av fem möjliga

🧛🏻🧛🏻‍♀️🧛🏼‍♂️🧛🏼

Utgiven av: Beta Pedagog

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar