Vi börjar skolan av Linn Bursell & Loka Kanarp

Boken ”Vi börjar skolan” är perfekt anpassad för barn som tar steget från förskolan till skolan – en utmärkt högläsning inför den spännande skolstarten!

Denna bok, som kombinerar kapitelbok och bilderbok, fångar både det pirriga och härliga med skolstarten, såväl som de känslor som kan skapa oro. Den är idealisk för den som vill förbereda sig inför det första året i skolan.

Med lekfulla bilder i milda och ljusa toner kompletterar boken berättelsens avdramatisering av de första dagarna i skolstarten. Den visar hur skolans värld möter barns olika förutsättningar och skapar en känsla av gemenskap, samtidigt som varje barn får det stöd de behöver.

I boken får läsarna möta Melina och Mackan, två barn som börjar skolan med helt olika förutsättningar. Melina är otålig, ivrig och älskar att röra på sig, medan Mackan behöver lugn och ordning och tycker om att rita.

Detta är en inbjudande och peppande bok att läsa tillsammans inför en av livets största händelser: skolstarten, oavsett om man börjar förskoleklass eller årskurs 1.

En extra bonus är att boken lyfter fram mångfalden bland barnen. Däremot störde jag mig något på de könsstereotypa bilderna, där alla killar har kortklippt hår och byxor, medan tjejerna har halvlångt eller långt hår och kjol/klänning eller byxor.

Via mitt temainlägg ” Boktips inför skolstart” kan du ta del av andra boktips på böcker som passar inför skolstart inför början av förskoleklass och början av åk 1.

Boktitel: Vi börjar skolan

 

Författare:  Linn Bursell

 

Illustratör: Loka Kanarp

 

Målgrupp: 3-7 år

 

Kategorier:  Skolberättelse, börja skolan, mångfald, bilderbok, högläsningsbok

 

Betyg: Fyra av fem möjliga

🚸🚸🚸🚸

 

Utgiven av: Rabén & Sjögren

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar