Abbe börjar skolan av Cina Friedner & Jennifer Berglund

Det är dags för skolstart, och det finns säkert många laddade och nervösa barn och lärare där ute.

‘Abbe börjar skolan’ är en blandning av kapitelbok och bilderbok, anpassad för de barn som tar steget från förskolan till skolan. Boken handlar om det pirriga och härliga med skolstart, men också om de känslor som kan väcka oro.

 

Boken är indelad i tre avsnitt: ett om vad som händer innan Abbe börjar skolan, ett om själva skolstarten och det sista avsnittet handlar om Abbes första tre dagar i skolan.

Det här är en färgrik och inbjudande bok som passar utmärkt som uppstartsläsning inför höstterminens skolstart.

‘Abbe börjar skolan’ är en tankeväckande berättelse om Abbe, som tycker att det är både spännande och roligt att börja skolan, men också lite läskigt. Abbe är fint gestaltad som en pojke med många tankar och känslor kring sin skolstart. Här finns också storasyster, föräldrar och kompisen Luca, Abbes bästa vän, som han hoppas kommer vilja leka på rasterna.

Boken är skriven av Cina Friedner och illustrerad av Jennifer Berglund, med färgrika och inlevelserika bilder.

 

 

Texten är kort och koncis, tillsammans med färgstarka och igenkännliga illustrationer som smälter samman och skapar en levande och charmig berättelse.

‘Abbe börjar skolan’ är en välskriven berättelse som kan hjälpa blivande skolbarn att sätta ord på sina egna känslor inför skolstarten. Det är en utmärkt bok att läsa tillsammans för att initiera samtal inför starten av förskoleklass och åk 1.

Via mitt temainlägg “Boktips inför skolstarten” kan du ta del av andra boktips och lektionsmaterial med utvalda böcker och material för att förbereda inför starten av förskolan, förskoleklass, och skolans början.

 

Via min butik finner du även tips på olika digitala lektionsmaterial som passar för skolstarten, gruppstärkande övningar, värdegrunds material  samt vänskapsmaterial som b.la går att ta del av via min butik tillsammans med andra digitala lektionsmaterial.

 

Boktitel: Abbe börjar skolan

 

Författare: Cina Friedner

 

Illustratör: Jennifer Berglund

 

Målgrupp: 3-7 år

 

Kategorier: Börja skolan, förskoleklass, grundskolan, åk 1, skolstart

 

Betyg; Fem av fem möjliga

🚸🚸🚸🚸🚸

 

Utgiven av: Rabén & Sjögren

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar